Yurtta Yemek
Yemekler yurdun yemek salonunda servis edilir. Yemek Saatleri;
Sabah Kahvaltısı: 08:00 – 08:45
Öğle Yemeği: 12:30 – 13:15
Akşam Yemeği: 18:00 – 18:45 olacak şekilde ayarlanmıştır. Olası bir gezi veya aktivite olursa yemekler öğrencilerin yanına paket olarak verilir.
Kahvaltı: Yurtlarda sunulan örnek kahvaltı menüleri peynir, zeytin, reçel, süt, yumurtadan oluşmaktadır.
Öğle Yemeği: Öğrenciler yemek saatinde okuldaysa sıcak öğle yemeği açık büfe şeklinde servis edilir. Eğer şehir merkezinde gezideler ise öğle yemekleri paket yapılarak yanlarına verilir. Sıcak yemeklerde, örnek olarak; salata, makarna, tavuk, balık ve patates kızartması, pizza ve içecek yer alır. Paket yemeklerde ise örnek olarak; sandviç, patates kızartması, meyve, çikolata, meyve suyu yer alır.
Hafta sonları aktivite veya gezi olması durumunda da sabah kahvaltısından sonra öğle yemekleri paket olarak yanlarına verilir.
Akşam Yemeği: Akşam yemekleri, yurdun yemek salonunda açık büfe olarak servis edilir. Örnek yemek menüsü et ya da patates ile beraber balık, sebze, pizza, salata ve makarna ya da pilavdan oluşmaktadır.
*Eğer öğrenciler vejetaryen menü tercih ediyorlarsa, yetkililerin bu konu ile ilgili bilgilendirilmesi gerekir.
*Öğrenciler domuz eti konusunda hassasiyete sahiplerse, domuz eti yemediklerini bildirebilirler ve onlara farklı alternatifler sunulur.
Aile Yanında Yemek:
Kahvaltı: Öğrenciler aile ile beraber evde kahvaltı yaparlar. Örnek kahvaltı; tost, reçel, yoğurt, mısır gevreği, meyve, meyve suyu çay ya da kahveden oluşmaktadır.
Öğle yemeği: Hafta boyunca öğrenciler, okulda ya da şehirde sıcak yemeklerden oluşan öğle yemeği yerler ya da öğle yemekleri paket olarak yanlarına verilir. Hafta sonları ev sahibi aile ile birlikte evde yerler. Sıcak yemeklerde, örnek olarak; salata, makarna, tavuk, balık ve patates kızartması, pizza ve içecek yer alır. Paket yemeklerde ise örnek olarak; sandviç, patates kızartması, meyve, çikolata, meyve suyu yer alır.
Akşam Yemeği: Öğrenciler akşam yemeğini ev sahibi aile ile beraber evde yerler. Yemekte et ya da patates ile beraber balık, sebze, pizza, salata, makarna ya da pilav yer alır.
*Eğer öğrenciler vejetaryen menü tercih ediyorlarsa, yetkililerin bu konu ile ilgili bilgilendirilmesi gerekir.
*Öğrenciler domuz eti konusunda hassasiyete sahiplerse, domuz eti yemediklerini bildirebilirler ve onlara farklı alternatifler sunulur.
- Size nasıl yardımcı olabilirim?
Konuşmaya Katıl