CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work and Travel Programında Otelde Çalışabilecek Pozisyonlar

Work and Travel Programında Otelde Çalışabilecek Pozisyonlar

Work and Travel Programında Otelde Çalışabilecek Pozisyonlar

Work and Travel programı kapsamında en çok gelen işlerden biri de resort işleridir. Otel bünyesinde çalışacak Work and Travel öğrencileri için birçok farklı alternatif bulunmaktadır. Gelen Resort işlerinin çoğu konaklamalı olduğu için işten sonra kalan zamanlarda da öğrencilerin sosyalleşmesi için gerekli ortam sağlanmaktadır.Özellikle yaz aylarında oteller sezon yoğunluğu sebebiyle çok fazla iş gücüne ihtiyaç duymaktadır.

Bir resort işinin mülakatına giren ve geçen öğrenciler aşağıdaki pozisyonlarda çalışma imkanı bulurlar;
Housekeeper
Resepsiyon
F&B çalışanı
Genel alan çalışanı
Bellboy
Mutfak işleri
Bulaşıkçılık

Çalışacağınız pozisyon İngilizce seviyenize göre belirlenir. Örneğin intermediate seviyedeki bir öğrenci housekeeper olarak çalışırken, advanced seviyedeki bir öğrenci resepsiyonistlik yapabilir. Saatlik ücretler otelin bulunduğu bölgeye göre değişmektedir. Tahmini olarak saatlik kazançlar 8-11 Dolar arası değişmektedir.

Konaklamalar da ya otelin kendi lojmanlarında ya da bulunduğunuz şehirlerde bulunan yurtlarda sağlanabilir. Eğer yurt tarzı bir yerde kalacaksanız bulunduğunu şehirdeki diğer öğrencilerle de tanışma imkanı bulabilirsiniz. Böylece 2.iş alternatiflerini de öğrenme şansınız olur. Konaklamalar ise ortalama olarak haftalık 75-120 dolar arasında değişir.

İlginizi Çekebilir; Work and Travel Programında İşverenlerin Sizden Beklentisi

Yorum Formu

 
#
Tamam