CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work and Travel Programında İşverenlerin Sizden Beklentisi

Work and Travel Programında İşverenlerin Sizden Beklentisi

Amerikalıların Bir Çalışan Olarak Sizden Beklentileri

Güler yüzlülük; Amerikalıların en belirgin özelliğinin güler yüzlülük olduğunu oraya gittiğinizde fark edeceksiniz. O gün ne yaşamış olurlarsa olsunlar size saygısızlık yapmamak adına gülümsemeyi ve iyi dileklerde bulunmayı ihmal etmeyeceklerdir. Bu sebeple sizden de yalnızca çalışan olarak değil, bir birey olarak da güler yüzlü olmanızı bekleyecekler. Aksi takdirde kendileriyle alakalı bir sorun olduğunu düşünebilirler. Müşteriniz ve/veya iş arkadaşınıza sergilediğiniz pozitif tavrın size maddi-manevi geri dönüşü olacağından şüpheniz olmasın.
Yardımseverlik; Yardımsever olduğunuz zaman bunun iş arkadaşlarınız, şefiniz, supervisorlarınız ve patronunuz tarafından fark edileceğinden kesinlikle emin olabilirsiniz. Çünkü çoğu Amerikalı, bu güzel davranışınızın altında kalmayacak kadar naziktir. Genelde insanları bu yapıda olduğu için aynı özeni sizden beklemeleri de oldukça normal oluyor. Olabildiğince anlayışlı ve yardımsever olmanın iş hayatınızı yarı yarıya kolaylaştıracağını göreceksiniz.
Dürüstlük; Patronunuz size yeri geldiğinde müşterilerin güvenliği veya memnuniyetini, iş yerini, kasayı emanet edebileceği için %100 dürüstlük beklemeleri kaçınılmaz olur. Özellikle ana dilleriniz aynı olmayacağı için yanlış anlaşılmamaya daha da dikkat etmemiz gerek. Karşılıklı veya tek taraflı güvenin sarsılması katılımcıyı çok zor durumlara sokabileceğinden dolayı küçük yalanlara bile başvurmamanın en doğru seçenek olduğunu söyleyebiliriz.
Acil durumlarda soğukkanlılık; Her iş yerinde olabileceği gibi sizin iş yerinizde de olağanüstü durumlarla karşılaşılabilir. Bu gibi durumlarda büyük tepki vermeden, olabildiğince empati yaparak, kişileri anlamaya çalışarak ve çözüm odaklı yaklaşarak problemi ortadan kaldırmaya çalışmak en olgun ve en doğru hareket olacaktır. Her zaman kolay olmayabilir. Bazen sinirlerimize hakim olmak imkansız hale gelebilir. Fakat yabancı bir ülkede, yabancı çalışma arkadaşlarıyla yaşayacağımız sorunlar bize ülkemizdekinden çok daha büyük kayıplara yol açabilir. Programımızı sorunsuz bir şekilde tamamlamak, almak isteyebileceğimiz diğer vizelerimizi bile riske atmamak adına kendimize her zaman mukayyet olmaya çalışmalı, öfkemizi kontrol altında tutmaya ve soğukkanlılığımızı korumaya özen göstermeliyiz.

İlginizi Çekebilir; Work and Travel Vizesi Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Özellik

Yorum Formu

 
#
Tamam