CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work and Travel Programında Amerika'dan Türkiye'ye Para Transferi

Work and Travel Programında Amerika'dan Türkiye'ye Para Transferi

Work and Travel Programında Amerika'dan Türkiye'ye Para Transferi

Work and travel programına katılan öğrenciler bazen acil durumlarda bazen de üstlerinde çok fazla parayla dönmemek için kazandıkları paranın bir kısmını Türkiye’ye göndermek isteyebiliyor. Bunun için yapılabilecek 2 yöntem bulunmaktadır.

** WESTERN UNION: Bu yol ile para göndermek için kişi herhangi bir western union şubesine gidip para göndereceği kişinin adına para yatırabilir ve karşılığında da bir şifre alır. Bu şifreyi parayı alacak kişiye göndermesi yeterli. Acenta bulun linkine tıklayarak adres bilgilerinizi girdiğinizde size en yakın western union şubesini bulabilirsiniz. Türkiye'deki birçok banka ve ppt şubelerinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Parayı gönderdiğiniz kişi yine Amerika'daki western union şubesi bir bankadan veya üye olan benzinlik veya 7-11 marketlerinden pasaportu ve gönderdiğiniz şifreyle gidip gönderdiğiniz parayı alabilir. Western Union ile transfer masrafı sabit değildir ve gönderdiğiniz miktara göre değişmektedir. Örnek vermek gerekirse 1000 usd gönderdiğinizde ekstradan 68 USD transfer masrafı ödemeniz gerekir.

** MONEYGRAM: Öğrenciler bu yolla para göndermek için yine Western Union gibi hareket etmelidir.Ancak diğer yönteme göre biraz daha zorlayıcı olabilir. Çünkü Moneygram henüz ülkemizde bu kadar yaygın değil. O yüzden öncelikle şubeleri kontrol edip hareket etmelisiniz.

İlginizi Çekebilir; Work and Travel Programında Karşılaşılan Sorunlarla Nasıl Başa Çıkılır?

Yorum Formu

 
#
Tamam