CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work and Travel Programında ABD’de Araba Kiralama

Work and Travel Programında ABD’de Araba Kiralama

Work and Travel Programında ABD’de Araba Kiralama 

Work and Travel programı kapsamındaki küçük şehirlerde toplu taşıma çok yaygın olmayabildiğinden katılımcılar sıklıkla araba kiralama yoluna başvuruyor. Bunun için prosedür de epey kolay. J1 ve F1 vizeleri için 18 yaşını doldurmuş olmak ve kendi ülkenizde geçerli olan ehliyetinizin olması yeterli. Zaten Work and Travel katılımcıları 18 yaşını doldurmuş olduğu için, Türkiye’den getirdiğiniz ehliyetiniz ve pasaportunuzla başvurmanız yeterli olacaktır, ABD’de 6 aya kadar kendi ehliyetinizle araba kullanmanız yasal.
Çoğunlukla havaalanları veya şehrin farklı bölgelerinde bulunan ''Enterprise, Avis, Hertz'' gibi güvenilir araç kiralama şirketlerini kullanmanız önerilir. Başınıza aksi bir durum geldiğinde haklarınızı ve paranızı koruyabilmeniz çok önemli. Yerel birçok kiralama şirketi de bulunduğundan bulunduğunuz bölgenin ismiyle de araç kiralama şirketlerini araştırabilirsiniz.
Elbette size koşullar ve sigortanızla alakalı bir sözleşme imzalatacaklar. Bu sözleşmenin maddelerini iyi anlamanız ve bir kopyasını da elinizde bulundurmanız gerekiyor. Böylelikle kendinizi tamamen güvence altına alabilirsiniz.
18-24 yaş arası sürücülerden ek vergi kesilmeleri olabiliyor. Ayrıca eğer birden fazla şoför olacaksa bu kişi sayısı kadar sigorta yaptırmanız da mümkün. Eğer sigorta sahibinden başka biri arabayı kullanırken kaza veya trafik kontrolü söz konusu olursa yüklü miktar para ödemeniz gerekebilir. Ayrıca arabayı teslim alırken ilkyardım malzemeleri ve acil durum lastiği bulunduğundan emin olmalısınız. Başınıza bir şey gelmese bile yine trafik kontrolünde ceza kesilmesi söz konusu olabilir.
Eğer şehir dışına çıkmayı düşünüyorsanız yine bunu kiralarken yetkili kişiye iletmeli, buna uygun bir sözleşme yapmak istediğinizi belirtmelisiniz. Çünkü şehir dışına çıkılmasına izin verilmemesi durumunda çıktığınız tespit edilirse sözleşme kuralları dışına çıkmış olduğunuz için farklı yaptırımlar uygulanabilir.
Arabayı teslim ederken ise; size araç içinde temin edilen her şeyin hala yerinde ve sağlam olduğundan emin olmanız, arabayı sözleşmede bahsedilen tarih ve saatte teslim ettiğinizden emin olmanız yeterli.

Work and Travel programıyla alakalı daha detaylı bilgi için CAMPUSEDU danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir; Birden Fazla Kez Work and Travel yapabilir Miyim?

Yorum Formu

 
#
Tamam