CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Birden Fazla Kez Work and Travel Yapabilir Miyim?

Birden Fazla Kez Work and Travel Yapabilir Miyim?

Birden Fazla Kez Work and Travel Yapabilir Miyim?

Birçok katılımcının, özellikle daha önce Work and Travel programın katılmış olup memnun kalan öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri birden fazla kez Work and Travel yapıp yapamayacağıdır. Evet, katılımcı birden fazla kez Work and Travel programına katılma hakkına sahip.
Aynı bölgeye, aynı işverene, aynı konaklamaya gitmek zorunda da değil. Her seferinde farklı yerler keşfedebilir, farklı bölgelerde çalışabilir, farklı sosyal çevrelerde bulunup başka başka arkadaşlar edinebilir. Work and Travel katılımcısı ikinci seferinde daha deneyimli ve farkındalıkla gitmiş olacağı için, programdan daha iyi yararlanabilir. Kendi çıkarlarına göre daha iyi kararlar verebilir, konunun mentalitesini anladığı için daha mantıklı adımlar atabilir.
Work and Travel programının birden fazla kez yapabilmesi demek, her seferinde kesinlikle yapabileceği anlamına da gelmiyor. Amerikan Hükümeti yeni yasayla bir kişinin bu programa en fazla üç kez katılmasına izin veriyor. Bu; hem yeni gelecek katılımcıların hakkını koruyabilmek, hem de yasadışı göçmenliği önlemek adına alınan bir karar.

Sonuç olarak; üniversite öğrencileri Work and Travel programına birden fazla kez katılabilir fakat üçüncü seferden sonra katılımı artık mümkün değil. Hakkınızı iyi değerlendirin.

Yorum Formu

 
#
Tamam