CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work&Travel Programında Vize Seminere Katılım Neden Önemlidir?

Work&Travel Programında Vize Seminere Katılım Neden Önemlidir?

Work and Travel Programında Vize Seminerine Katılım Neden Önemlidir?

Biliyoruz ki Work and Travel programının en önemli aşaması vizedir. Work and Travel yapmak için başvuracağınız J1 vizesi; kültürel değişim programları kapmasında Amerika’ya giriş yapmak için geçerli olan vize türüdür.
İki aşamadan oluşur: Vize belgeleri ve İngilizce mülakat. Peki vize görüşmesinde dikkat edilmesi gereken noktaları biliyor muyuz?

Gerçekleştirilen vize seminerlerinde ABD Büyükelçiliği’ne veya Konsolosluğu’na giderken yanınızda götürmeniz gereken belgelerin hepsini detaylı bir şekilde inceleyebiliyorsunuz. Vize mülakatına hazırlık, vize masrafları hakkında bilgilendirme, vize mülakatında çıkabilecek sorular, mülakatın İngilizce yapılması, pamphlet nedir ve size pamphlet sorulduğunda nasıl cevap vermelisiniz gibi birçok konu ele alınmaktadır. Tabii ki önceliğimiz vize mülakatına girerken gülümsemeyi unutmamak. Çünkü enerjiniz vize memuruna ne kadar iyi geçerse sizin hakkınızda o kadar olumlu düşünecektir. İçeri girerken geçtiğiniz tüm aşamalar hakkında bilgilendirilmekle beraber bu seminerler biraz olsun heyecanınızı yenmenize yardımcı olacaktır.
Eğer vize başvurunuz onaylanmış ve pasaportunuz ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğu tarafından size verilmemişse, pasaportunuzu başvuru sırasında seçtiğiniz PTT şubesinden 7 iş günü içerisinde alabileceksiniz.
Tüm bu sebeplerden ötürü; vize seminerine katılım sağlamanız, vize görüşmenizin olumlu geçmesine, daha bilinçli bir görüşme sağlamanıza katkıda bulunacaktır. Size bahsedilen her detayın hayat kurtarabilecek tüyolar olduğunu unutmayınız.

İlginizi Çekebilir; Work and Travel Programında Valiz Hazırlama

Yorum Formu

 
#
Tamam