CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work and Travel Programında Uçak Bileti

Work and Travel Programında Uçak Bileti

Work and Travel Programında Uçak Bileti

Amerika uçuşları uzun süren uluslararası uçuşlar olduğundan dolayı maliyeti yüksektir. Mali açıdan sıkıntı yaşamamanız için uçak bileti alımında dikkatli olmanız gereken bazı hususlar vardır. Bunlar:

Amerika uçak biletleri maddi olarak daha uygun olacağı için gidiş dönüş olarak alınır.

Uçuşunuzda aktarma olup olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Eğer aktarma varsa (ki aktarmalı uçuşlar direkt uçuşlardan daha ucuz olur) kaç saat bekleyeceksiniz diğer uçağı ve aktarmayı yapacağınız havaalanı uçağınızın indiği havaalanı mı kontrol etmeniz gerekir. Avrupa aktarmalarında yeşil pasaportu olan öğrenciler havaalanından çıkmakta sorun yaşamazlar ancak pasaportunuz bordoysa çıkış yapamazsınız. Böyle bir durumla karşılaşmamak için aynı havaalanından aktarma yapmanız gerekmektedir.


Uçak biletini iptal etmek isterseniz ne yapmanız gerekir? Kesinti olacaksa ne kadar olacaktır? Uçak biletinizi almadan önce bu soruların cevaplarını öğrenmeniz gerekir. Work and Travel programının süreci uzun bir süredir ve bu süre içerisinde bazı aksilikler veya fikir değişiklikleri yaşanabilmektedir. Yaşayabileceğiniz aksiliklerden bir tanesi de vize reddi almanızdır. Bu durumda uçak biletinizi iptal etmek isteyebilirsiniz. İptal durumunda uçak biletine ödediğiniz ücreti iade alabilme durumunuzu kontrol etmelisiniz.

Uçuş gününüzü veya saatinizi değiştirmek isterseniz bileti aldığınız acenta/şirket/havayolu size yardımcı olabilecek mi? Work and Travel programında öğrenciler çoğunlukla Amerika’dan dönüş tarihlerinde bazı değişiklikler yaparlar. Work and Travel programının work kısmı bitiren travela geçtiğinizde kazandığınız paraya, travela beraber çıktığınız arkadaşlarınıza ve gezmek istediğimiz yerlere göre planladığınız gezme süresini uzatmak veya kısaltmak isteyebilirsiniz. Bu durumda uçuşunuzun tarihini değiştirmek isterseniz uçuşunuzu değiştirebiliyor musunuz, değiştirebiliyorsanız ne kadar ücret ödemeniz gerekiyor bunları biletinizi almadan öğrenmelisiniz.Work and Travel uçak biletinizi internet üzerinden alacaksanız; sık sık bilet bilgilerinizin havayolu firmanızın internet sitesinden kontrolünü yapınız. Bazen uçuş saatleri ya da günü değişebiliyor ve internetten alınan biletlerde konu ile ilgili bilgilendirme de sıkıntı yaşanabiliyor.


NOT: CampusEDU Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak Work and Travel programına katılan öğrencilerimize uçak biletimi alımında yardımcı oluyoruz. Anlaşmalı olduğumuz uçak bileti acentasından biletini temin eden öğrencilerimiz uçak bileti iptali, uçuş günü veya saatinde değişiminde ve ödemelerde herhangi bir sorun yaşamıyorlar. Ayrıca uçak biletleri ile ilgili soruları olduğunda CampusEDU danışmanları sizin adınıza çalıştığımız acenta ile iletişime geçip size yardımcı olacaktır.

İlginizi Çekebilir; Work and Travel Programında İşimizi Kaybetmemiz Durumunda Yapılması Gerekenler

Yorum Formu

 
#
Tamam