CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work and Travel Programında SEVİS Nedir?

Work and Travel Programında SEVİS Nedir?

Work and Travel Programında SEVİS Nedir?

SEVIS (Student and Exchange Visitor Information System) ABD’ye kültürel değişim programlarıyla veya eğitim amaçlı giden tüm yabancı öğrencilerin bilgilerini kayıt altında tutan ve takibini yapan Amerikan Hükümeti’nin bir sistemidir. SEVIS kaydı Work and Travel programı katılımcıları için büyük önem taşır. Bu belge için, ABD’ye gitmeden önce şirkete verilen program ücretine ek olarak 35$ ödeme yapmak gerekir. Türkiye’deki Work and Travel şirketleri bu ücretleri sponsorlara ileterek SEVIS kaydınızı oluştururlar. SEVIS kaydınız olmadığı takdirde vize görüşmeniz, dolayısıyla ülkeye girişiniz sağlanamaz.

ABD’ye girişinizden itibaren 3 gün içerisinde sponsor sayfanızdan SEVIS Check-In’inizi yapmalısınız. Sponsor programınızı iptal etme hakkına sahiptir ve bu durumda SEVIS kaydından düşürülür ve kaçak duruma düşebilirsiniz. Bu da sınır dışı anlamına geldiği için ABD’yi hemen terk etmek durumunda kalabilirsiniz. Aynı zamanda hakkınızda yapılan bu işlemler bir sonraki ABD giriş-çıkışınızı olumsuz yönde etkileyecektir.
Uzun bir işlem gibi gelebilir fakat yapmanız gereken yalnızca beş dakikanızı alan sponsor sayfanızdan SEVIS Check-In’i formunu doldurmak.

İlginizi Çekebilir; Work and Travel Programında Satış Elemanı Olmanın Faydaları

Yorum Formu

 
#
Tamam