CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work and Travel Programında Karşılaşabileceğiniz Zorluklar

Work and Travel Programında Karşılaşabileceğiniz Zorluklar

Work and Travel Programında Karşılaşabileceğiniz Zorluklar

Hepinizin bileceği üzere Work and Travel programı için toz pembe bir program diyemeyiz. Program süresince karşılaşabileceğiniz birçok sorun olabilir.İlk sorunu Türkiye’den ayrılırken yaşayabilirsiniz. Her sene birçok öğrenci uçağını kaçırabiliyor. Bu yüzden uçuş saatinizden minimumda 3 saat öncesinde havaalanında olmanız yararınıza olacaktır. Uçağa yetişmiş ancak uçağı rötar yapmış öğrenciler kervanındaysanız hiç paniklemeyin. Hemen havalimanındaki havayolu deskine giderek bir sonraki uçuş için yerinizi ayırtabilirsiniz. Ancak bu durumda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta yeni varış saatinizi işvereninize haber vermek olacaktır. Bir diğer problem ise valizinizin kaybolması olabilir. Bu tip durumlarda da yine havayolu şirketinize bilgi vermeniz gerekmektedir. Sizden kalacağınız yerin adresini alıp bir iki gün içinde size gönderebilirler.

Artık Amerika’dasınız! Bu seferki sorun ise “Ben burada ne yapıyorum? Ne işim var?” Alışma süresinde sıkça duyduğumuz bir sorun. Hemen hemen tüm öğrenciler programın başlangıcında bunu sorgulayabiliyor. Ancak alışma süreci tamamlandığında tüm panikleme geçiyor. Bunun içinde kendinize zaman tanıyıp çevrenize bir şans vermeniz gerekiyor. Kısaca şöyle diyebiliriz. Su önce çok soğuk ancak zamanla alışıyor insan.

Çalışmaya başladınız ve yeni sorununuz artık iş Bu dönemde de öğrenciler genelde çalışmaktan ya da yaptıkları iş yüzünden bunalıma girebiliyor. Ancak unutmamanız gereken şey şu. Hayatlarınızın sonuna kadar yapmanız gereken işlerde çalışmıyorsunuz. Sadece Work and travel sürecinizde yapmanız gerekiyor ve kısa bir süre için. Bu yüzden kendinize dert etmeniz yerine tadını çıkarıp işin eğlencesine bakmanız lehinize olacaktır.
Çalışma süreniz bitti ve tatil başlasın! Şimdi problemimizin adı “ Ben nereyi gezeceğim?” Bunun için çalışma süreniz içinde plan yapmanız yararlı olacaktır. Valizle gezmek her zaman kolay olmayabilir. Eğer uçakla seyahat edecekseniz önce kg hakkınızı öğrenmeniz gerekiyor. Eğer uygun fiyatlı olsun diye az hakkı olan bir bilet aldıysanız havaalanlarında emanete bırakıp dönünce alabileceğiniz şekilde hareket edebilirsiniz.
Program biter ve öğrenci ülkeye döner. Problemler bitti mi sandınız? Tabikiiii hayır! Öğrenciyi etkileyen en büyük sorun burada başlıyor. Acısı tatlısıyla geçen onca geçen güzel günden sonra işin içine özlem karışıyor. Bunun için sizlere tavsiyemiz kısa bir süre bulunacağınız bu programda keyfinize bakarak, sosyalleşerek ve kendinizi akışına bırakarak tadını çıkarmanız olacaktır. Unutmayın ki her güzel biter, ancak anılar unutulmaz.

Yorum Formu

 
#
Tamam