CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work and Travel Programında İş Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Work and Travel Programında İş Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Work and Travel Programında İş Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar 

Öncelikle Work and Travel programında işinizi belirlerken; size sunulan işlerin detaylarını,Work and Travel programından beklentilerinizi göz önünde bulundurarak incelemelisiniz. Peki dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Sadece saatlik ücret odaklı inceleme yapmak doğru mudur?
Work and Travel program danışmanınızın size sunacağı işin detaylarında her konuya değinilmektedir. Saatlik ücretiniz, overtime var mı, varsa overtime ücreti, konaklama, İngilizce seviyesi, haftalık minimum kaç saat çalışabileceğiniz, bölge hakkındaki bilgiler vs.
Öncelikle kendinize soracağınız soru tüm bu konular sizin “Work and Travel programından beklentilerinizi karşılıyor mu?” olmalı. Yapmak istediğiniz işin zorluklarını göze alabiliyor olmalısınız. İşten işe değişiklik göstermekle beraber bazı iş detaylarında sürekli ayakta kalabileceğiniz, ağır eşyalar taşıyabileceğiniz, temizlik malzemeleri kokusuna maruz kalabileceğiniz gibi tüm bilgiler yer alır.
En çok yapılan hatalardan biri sırf saatlik ücreti yüksek olduğu için seçilen iştir. Böyle bir durumda işveren konaklama sağlamıyor olabilir ya da konaklaması çok pahalı bir bölge olabilir. Gittiğiniz eyalette vergiler yüksek olduğu için yaşamın pahalı olması da saatlik ücretinizin çok yüksek olması anlamını yitirebilir.
Seçtiğiniz işin nedenlerini program danışmanınıza anlatmalısınız, gözünüzden kaçırmış olabileceğiniz detaylar olabilir. Bu konuda danışmanınızın size yardımcı olmaktan çekinmeyeceğini unutmayın.

Siz de Work and Travel programını katılmak istiyorsanız CAMPUSEDU danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir; Work and Travel İşleri Nelerdir?

Yorum Formu

 
#
Tamam