CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work and Travel Programında İş Seçimi ve İş Yerleşimi

Work and Travel Programında İş Seçimi ve İş Yerleşimi

Work and Travel Programında İş Seçimi ve İş Yerleşimi

Work and Travel programında iş seçimi ve yerleşimi programın en önemli aşamalarından biridir. İş seçimi kayıt aşamasında yaptığımız mülakatlardaki İngilizce seviyenize göre olacaktır. Örneğin seviyeniz intermediate ise size bu seviyeye uygun işler sunulacaktır. Sizlere sunulan işler arasından kendinize yakın hissettiğiniz işleri seçip mülakatına girersiniz. CampusEDU Yurtdışı Eğitim olarak en büyük farkımız sizlere kesinlikle istemediğiniz işler zorla kabul ettirmememizdir.
İş seçiminde İngilizce seviyenizden sonra dikkate aldığımız diğer kriter ise üniversitenizin açılış kapanış tarihleridir. Amerika’da çalışmaya en erken ne zaman başlayabilirsiniz ve en geç hangi tarihe kadar çalışabilirsiniz, sizin çalışmayı tercih edeceğiniz herhangi bir bölge var mıdır, ne tarz işlerde çalışırsanız mutlu olursunuz veya beraber gittiğiniz arkadaşınız var mı tüm bu soruların cevaplarına göre size en uygun iş seçilir.

İş yerleşimi Work and Travel programında 3 şekilde olur.


Skype Hiring Events

Burada öğrenciler işini seçtikten sonra işverenle Skype üzerinden mülakat yaparlar. Genellikle mülakattan birkaç gün sonra mülakatı geçenlerin isimleri CampusEDU'ya iletilmiş olur.

Job Fairs

İş yerleşiminin yüz yüze olduğu iş fuarlarıdır. Amerika’daki şirketlerin insan kaynakları görevlileri her yıl Türkiye’ye gelir ve öğrencilerle mülakat yaparak işe alım yaparlar. CampusEDU Yurtdışı Eğitim tarafından iş fuarına katılacak olan öğrencilere işlerin detayları fuar öncesinde iletilir ve detayları inceleyen öğrenciler hangi işverenle görüşmek istediğine karar verir ve fuar günü o işverenle görüşürler. Ayrıca öğrenciler bu aşamada işle ilgili akıllarına takılan soruları yetkililere direkt olarak sorabilme şansını elde ederler. Fuar gününde yapılan mülakatların sonuçları öğrencinin işe alınıp alınmadığı hemen o gün belli olur.

CV Üzerinden

Diğer bir iş yerleşim şekli ise nadir de olsa öğrencilerin CV’leri işveren tarafından incelenir ve uygun bulunan öğrenciler işe yerleşebilirler. Bu sebepten ötürü CV’nizi hazırlarken özen göstermeniz gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir; Work and Travel Programında Overtime Nedir?

Yorum Formu

 
#
Tamam