CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work and Travel Programında Eğlence ve Su Parklarında Çalışılan Pozisyonlar

Work and Travel Programında Eğlence ve Su Parklarında Çalışılan Pozisyonlar

Work and Travel Programında Eğlence ve Su Parklarında Çalışılan Pozisyonlar

Work and travel programına katılan öğrencilerin büyük bir kısmı eğlence su parkı işlerinde çalışmaktadır. Hem restoran ya da market işlerine göre daha fazla öğrenci alırlar hem de öğrencilerin İngilizce seviyesine göre farklı pozisyonlarda çalışma imkanı sunarlar.Eğlence su parklarında çalışan öğrencilerin çalışabilecekleri pozisyonları aşağıda açıklamaya çalışacağım.

Ride Operator (Lunaparkta oyuncak vs çalıştıran kişi)
F&B elemanı
Retail
Cankurtaranlık
Ticket
Cashier
Temizlik elemanı

Eğlence su parkı işlerinde öğrenciler ortalama 35-40 saat arasında haftalık çalışma süresi alır. Ancak bu dönemlere göre artabilir. Ülkelere verilen yasal çalışma süreleri farklılık gösterdiği için özellikle Türkiye’den giden öğrenciler Ağustos ayından itibaren daha çok saat alabilmektedir.

Bu işlerde saatlik ücretler ortalama 8-11 dolar arasında değişir ancak işveren her zaman overtime imkanı vermeyebilir. Konaklamalar ise seçtiğiniz bölgeye bağlı olarak 200-450 Dolar arasında değişebilir. Birçok işe göre bu işin en eğlenceli kısmı kaldığınız yerlerde diğer çalışanlarla kalacağınız için daha rahat sosyal çevre edinebilirsiniz.Eğlence su parkı işlerinde İngilizce seviyeniz önemli rol oynamaktadır. İyi seviyede İngilizceye sahip öğrenciler Retail, Ticket ya da Cashier olarak çalışabilirken seviye olarak biraz daha düşük olan öğrenciler temizlik işlerini tercih edebilir.Bu işi tercih eden öğrencilerin özellikle çalışma tarihleri konusunda dikkatli olması gerekmektedir. Eğer 1 Ekim tarihine kadar çalışmayı planlıyorsanız çalışmak istediğiniz parkın sezon tarihlerini işi seçmeden önce kontrol etmeniz gerekir. Aksi takdirde hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir; Work and Travel Programında Yasaklı Bölgeler

Yorum Formu

 
#
Tamam