CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work and Travel Programında Aylık Check-In İşleminin Önemi

Work and Travel Programında Aylık Check-In İşleminin Önemi

Work and Travel Programında Aylık Check-In İşleminin Önemi

Work and travel programında en çok dikkat etmeniz gereken işlemlerden biri aylık check-in işlemlerinizdir. Bu işlem sayesinde ABD Dışişleri Bakanlığı ve sponsor kuruluşlar sizi ve işletmeleri kontrol eder.

Peki Aylık check-in işlemi nedir? Bu işlemi öncelikle sponsora bilgi vermek amacıyla yaptığınızı bilmelisiniz. İşlemleriniz sırasında sizden güncel olarak kaldığınız adres bilgilerinizi istemektedirler. Böylece kaldığınız yer hala aynı mı, ya da değiştiyse bir problem mi var bunu anlayabilmektedirler. Daha sonra Work and Travel programından öğrendiklerinizle alakalı bilgi istemektedirler. Bunun sebebi ise Work and Travel'ı programı amacına uygun olarak yapıp yapmadığınızdır.
Öğrenciler Amerika’ya gitmeden önce sponsor sistemine giriş bilgilerini danışmanlarından almalıdır. Daha sonra her 30 günde bir bu işlemi sistem üzerinden tamamlamalıdır. Eğer aylık check-in'lere cevap vermez ve bu işlemi yapmazsanız sponsor kuruluş tarafından 3. Uyarının ardından programınız ve vizeniz iptal edilip ülkenize geri dönmeniz istenir.
Amerika’da bulunduğunuz süre boyunca olası bir problemle karşılaşmamak için hem maillerinizi hem de sponsor sisteminizi kısa aralıklarla kontrol etmelisiniz. Aylık check-in işlemlerinizde yaşayacağınız problem yüzünden programınız iptal edilebilir ve bu da bir sonraki vizenizi olumsuz etkileyebilir.

İlginizi Çekebilir; Work and Travel Programında Yasaklı Bölgeler

Yorum Formu

 
#
Tamam