CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work and Travel Programında ABD'de Güvenliğiniz

Work and Travel Programında ABD'de Güvenliğiniz

ABD'de Güvenliğiniz

Türkiye’ye oranla, yurt dışındayken güvenliğinize iki katı dikkat etmek isteyeceğinizden emin olabilirsiniz. Çünkü orada ailenizden, eviniz ve ülkenizden uzak olacaksınız. Rahatlık alanınızdan çıkmış olmak size başlarda garip hissettirebilir. Fakat bu demek değil ki oraya alışamayacaksınız…
Öncelikle orada bir misafir olduğunuzu, dikkat çekmeye ve yargılanmaya herkesten daha yakın olduğunuzu hatırlayalım. Özellikle farklı memleketlerden gelen insanların en küçük hata veya ayıbı direkt geldiği ülkeye yorulabilir. Bu yüzden yaptığımız her şeyin ülkenizi tanıtıcı detaylar olabileceğinin bilincinde olalım.
Ayrıca tüm kanunlar sizin için de geçerli. Ülkeye yabancı oluşunuz kuralları ihlal edebileceğiniz anlamına gelmiyor. Amerikan polisinin ne kadar sert olabileceğini hepimiz biliyoruz.
Eğer kanunla başınız derde girerse size dışardan yapılacak yardım pek de kapsamlı olmayabilir. Hırsızlık, 21 yaş altı alkol ve sigara tüketimi, uyuşturucu bulundurma, huzur bozma, reşit olmayan  biriyle cinsel ilişkiye girme, kamu malına zarar verme ve evrakta sahteciliğe benzer yapacağınız her hareket sizin orada hapis yatmanıza kadar ciddi ve kötü sonuçlara yol açabilir. Her hareketinizi ve sözünüzü iki kere düşünerek, başınıza bir şey gelme ihtimalini iki kere tartarak akılcı kararlar almanız en doğrusu olacaktır.
Bunun dışında her eyaletin kendince kuralları da mevcut. Programınız başlamadan önce gideceğiniz eyaletin yasalarını ve kurallarını güzelce araştırıp konuya hakim gitmek bazen hayat kurtarıcı olabilir.

Eğer siz de Work and Travel öğrencisi olmak istiyorsanız, CAMPUSEDU danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir; ABD'de Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yorum Formu

 
#
Tamam