CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work and Travel Programına Tek Başıma Katılırsam Zorlanır Mıyım?

Work and Travel Programına Tek Başıma Katılırsam Zorlanır Mıyım?

Work and Travel Programına Tek Başıma Katılırsam Zorlanır Mıyım?

Work and Travel programına bazen öğrenciler kalabalık gruplar halinde katılırken bazen de tek başlarına gidebiliyorlar. Bu programa tek katılan tüm öğrencilerin neredeyse en önemli korkusu başarıp başaramamak oluyor. Ancak unutmamalısınız ki gittiğiniz işlerde tek J-1 öğrencisi siz olmayacaksınız. Sizin gibi programı tecrübe etmek isteyen, sizlerle aynı yaşlarda olan birçok öğrenci ile tanışabileceksiniz.

Ayrıca programa katılmadan önce şirketinizden sizinle aynı yeri tercih etmiş olan diğer öğrencilerin bilgilerini isteyip gitmeden tanışabilirsiniz. Bu şekilde tanışan öğrenciler eğer başlangıç tarihleri de aynı ise yolculuk planlarını birlikte yapabilirler. Böylece hem tek başınıza seyahat etmek zorunda kalmamış olursunuz hem de yolculuğunuzu daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Programa tek başına katılmak ne kadar korkutucu görünürse görünsün avantajı daha fazladır. Öncelikle tek başınıza olduğunuz zaman tüm işlemleri kendiniz yapacağınız için daha fazla sorumluluk almak zorunda kalırsınız. Bu da sizin tüm konulara hakim olmanız anlamına gelir. Bunun dışında yanınızda aynı dili konuşabileceğiniz bir arkadaşınız olmadığı zaman İngilizce konuşmamak için bahaneniz kalmaz. Süreç belki biraz daha zor işler sizin için ancak İngilizceniz de bir o kadar ilerleyecektir.

Eğer siz de Work and Travel öğrencisi olmak istiyorsanız, CAMPUSEDU danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir; Work and Travel Programında Kurulan Arkadaşlıklar

Yorum Formu

 
#
Tamam