CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work and Travel Programına Katılmak İçin 5 Sebep

Work and Travel Programına Katılmak İçin 5 Sebep

Work and Travel Programına Katılmak İçin 5 Sebep

Work and Travel programına katılmış öğrencilere sorduk: Neden Work and Travel programına katıldın? İşte en popüler cevaplar.

1.Yurt dışında Çalışma Deneyimi Edinmek: Birçok üniversite öğrencisinin belki de ilk çalışma deneyimleri bu program sayesinde Amerika’da oluyor. Eski bir katılımcı olarak benim de ilk çalışma deneyimim Amerika’daki işimdi. Böylece ilk kez kendi paramı kazanıp harcadım, daha çok harcadım ama bütçe nasıl ayarlanır az buçuk öğrenmiş oldum.

2. İngilizce Pratik Yapmak: Gün içerisinde her an herkesle her yerde İngilizce konuşabileceğin bir ortamda İngilizcenin gelişme imkanı çok fazladır. Daha doğrusu gelişmeme olasılığı yoktur. İlk gittiğiniz günlerde anlamakta zorlanacaksınız ama bu çok doğaldır. Burada önemli olan nokta pes etmeden anlamaya çalışmaktır. Sonuçta Amerika’ya geldiniz artık dönüş yok -dönüşü düşünmek yok- bu enerjiyi İngilizce öğrenmeye kanalize etmek var. Ayrıca dipnot: bu programa katılan her Türk öğrenci ilk gittiğinde zorlanır bu da çok doğaldır.

3. Yeni Yerler Gezip Görmek: Gezmelere bulunduğunuz bölgeye göre off day dediğimiz tatil günlerinizde yakın yerleri gezerek başlarsınız. Bu günübirlik kısa mesafeli geziler size esas travel planınız hakkında fikirler verir. Güzel bir plan hazırlar ve yola revan olursunuz. İş bitim tarihinizden sonra hep merak ettiğiniz, klişe olacak ama filmlerde gördüğünüz yerleri gezip görme bol bol fotoğraf çekme fırsatı yakalayacaksınız. Gezerken tanıştığınız insanları ve yaşadıklarınızı üzerinden 7 sene bile geçse unutamayacaksınız, unutamadım arkadaşlar.

4. Farklı Kültürlerle Tanışmak: Amerika’da Amerikalıların yanı sıra birçok milletten insanlar vardır ve sizde Amerikan kültürünün yanı sıra dünyanın her tarafından gelmiş olan bu insanların kültürleriyle de tanışırsınız. Hem çalıştığınız yerde hem gezerken hem de kaldığınız ev veya otellerde sürekli farklı milletlerden birileriyle tanışacağınız için birçok arkadaş edineceksiniz

5. CV’nize Eklemek: Work and Travel’a katılarak bir bakıma geleceğinize yatırım yapmış oluyorsunuz. İngilizcenizle beraber hayata bakış açınızı da geliştirmiş oluyorsunuz. Sizlerde program sonrasında kendinizdeki değişimi fark edeceksiniz. Üniversiteden mezun olduktan sonra iş başvuruları için hazırlayacağınız CV’nize ekleyerek Amerika’da çalışma tecrübeniz olduğunu belirtebileceksiniz bu da size birçok açıdan avantaj sağlayacaktır.

Eğer siz de Work and Travel öğrencisi olmak istiyorsanız, CAMPUSEDU danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Formu

 
#
Tamam