CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work and Travel Programında ABD'de Para Biriktirmenin Püf Noktaları

Work and Travel Programında ABD'de Para Biriktirmenin Püf Noktaları

Work and Travel Programında ABD'de Para Biriktirmenin Püf Noktaları

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Work and Travel programının tadını en iyi şekilde çıkarabilmemiz için maddi olarak yeterli olmamız çok önemli. İstediğimiz yerden alışveriş yapabilmek, istediğimiz yerde yemek yiyebilmek, istediğimiz sosyal aktivitelere katılım sağlayabilmek programı anlamlı kılan detaylardan birkaçı. Peki ya kazandığımız parayla Work and Travel’ın program ücretini çıkarmak mümkün müdür? Zorlanmadan veya ailemizden maddi destek talep etmeden isteklerimizi gerçekleştirebilmek için ne yapmamız gerekir? Hepsini detaylı şekilde inceleyelim.
Öncelikle ilk haftalarda çok para biriktirememek gözünüzü korkutmamalı. Gider gitmez yapacağınız ev alışverişi, konaklamaya ödeyeceğiniz kira ve/veya depozito, maaşınızı iki hafta sonra almanız, etrafı keşfetmeniz sizin götüreceğiniz cep harçlığından ödeneceği için bunlar size fazla görünebilir. Bu durumda Türkiye’deki gibi yaşamadığınızı hatırlamalı, daha elzem ihtiyaçlara öncelik vermeli ve lüks harcamalarınızı en azından bir noktada kısmalısınız. Bir süre sonra bu düzene alışacağınız için hem eskisi kadar elzem olmayan ihtiyaçlarınızı aramayacak, hem de paranızın cebinize kaldığını fark edebileceksiniz. Özellikle kendinizi ailenizden veya yakınlarınızdan maddi yardım almayacağınıza ikna ederseniz alışma süreciniz çok daha kolay geçecektir.
Work and Travel program ücretini orada kazanabilmeniz ise elbette mümkün. Fakat bu parayı çalışır veya gezerken harcayıp harcamamak size kalmış. Her katılımcının programdan beklentisi ve isteği farklı olduğu için hiç kimse katılımcıya bu konuda bir garanti veremez. İkinci (hatta üçüncü) işlere girmeniz de bu anlamda size çok yardımcı olacağı için, göz ardı etmemeniz gereken seçenekler arasında olduğunu hatırlatalım. Yani program ücretini tekrar getirip getirememeniz de tamamen size bağlı.

Hepinizin kendinden sorumlu olduğunu ve planlı hareket ederek programdan beklentinizi tamamen karşılayabileceğinizi unutmayınız.

İlginizi çekebilir;

https://campusedu.com.tr/blog/work-and-travel-programina-katilan-ogrencinin-programdan-kazanci/

Yorum Formu
Yorumlar
  • Selen Demir

    Çok faydalı bir yazı olmuş. Teşekkür ediyorum.


 
#
Tamam