CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Work and Travel Programının Süresi Ne Kadardır?

Work and Travel Programının Süresi Ne Kadardır?

Work and Travel Programının Süresi Ne Kadardır?

Work and Travel programının en erken başlangıç tarihi ülkemiz için 15 Mayıs olmakla beraber üniversitenizin sınav tarihlerine göre değişiklik göstermektedir.
Çoğunlukla Haziran ayının 1. veya 2. haftasında başlayan program travel periyodu ile birlikte Ekim ayına kadar devam etmektedir. Bitiş tarihi de başlangıç tarihi gibi üniversitenizin açılış tarihine ve seyahat tercihinize göre değişebilmektedir. Eğer isterseniz Eylül ayı içerisinde de ülkemize dönebilirsiniz. Program süresinde dikkat etmeniz gereken önemli nokta en az 2,5 - 3 ay çalışabilmenizdir. Bu süreden daha az çalışmak isterseniz iş yerleşiminde sorun yaşarsınız. Ancak bu süreden daha fazla çalışmak isterseniz bu maksimum 4 aya kadar mümkündür. Work and Travel programında en geç iş bitiş tarihi de 1 Ekim’dir. 1 Ekim’e kadar çalıştığınızı düşünelim, bu tarihten sonra 30 gün gezme hakkınız bulunmaktadır. Böylece Amerika’da en az 3 ay en fazla 5 ay kalabilirsiniz.
Amerika’ya gitmeden önce iş yerleşim aşamasında danışmanınıza çalışabileceğiniz tarihleri tam olarak belirtmeniz gerekir. Danışmanınız size bu tarihlere uygun iş seçeneklerini yönlendireceği için tarihleri tam olarak belirtmeniz Amerika’da sorun yaşamamanız açısından çok önemlidir. Belirttiğiniz tarihten önce veya sonra işe girmek veya işten çıkmak istemeniz Amerika’daki işvereninizi zor duruma sokabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için tarihleri dikkatle belirlemelisiniz. Ayrıca başlangıç ve bitiş tarihleri sizin DS-2019 dediğimiz Yasal Çalışma Belgenize Program Start Date ve Program End Date olarak yansımaktadır. Sizler bu tarihler arasında çalışma hakkına sahip oluyorsunuz. Burada kafaları karıştıran bir noktaya değinmek gerekirse Program End Date’ten itibaren Amerika’da 30 gün turist olarak kalma ve Amerika içi seyahat etme hakkına sahip olursunuz. Ancak bu dönemde çalışma izniniz bulunmamaktadır.

Eğer siz de Work and Travel öğrencisi olmak istiyorsanız, CAMPUSEDU danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir; Work and Travel Programıyla Adım Adım Amerika'ya

Yorum Formu

 
#
Tamam