CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Keystone Güney Dakota'da Gezilecek En İyi 4 Yer

Keystone Güney Dakota'da Gezilecek En İyi 4 Yer

Keystone Güney Dakota'da Gezilecek En İyi 4 Yer 

Rushmore Dağı: Rushmore Dağı Ulusal Anıtı, Güney Dakota'nın Black Hills bölgesinde, dikey granit dağ tarafına oyulmuş ABD başkanları George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt ve Abraham Lincoln'ü tasvir eden devasa büst heykellerine sahip, dünyaca ünlü bir dağdır. Heykelin yontulması 1941'de Gutzon Borglum ve oğlu Lincoln tarafından yürütüldü. 4 başkanın büstlerinin olduğu anıt dağ 60 fit yani 18 kilometre yüksekliğindedir. Seçilen dört başkan ülkenin doğumunu, büyümesini, gelişimini ve korunmasını temsil eder. Dağın eteklerinde çeşitli sergilerin yer aldığı Amerika’nın zengin kültürünü gözler önüne seren bir müze ve hediyelik eşya alabileceğiniz mağazalar bulunuyor.  

Rushmore Tramway Adventures: Rushmore Dağı’nın 2 kilometre aşağısında bulunan bu park, 2000 ft uzunluğunda heyecanverici bir kızaklı kayak, 2 saat süren bir zipline turu, büyük bir macera parkı ve dağın zirvesinde kocaman bahçe içindeki harika bir restorana ulaştıran 8 dakika süren bir teleferik yolcuğu sunuyor. Her yaştan ziyaretçiye uygun etkinlikleri olan Rushmore Tramway Adventures her sezon 1 milyondan fazla turiste unutulmaz anlar yaşatıyor. Parktaki geziniz boyunca dünyanın farklı yerlerinden çalışanların ziyaretçilere eşlik etmesi bütün aktivitelerin daha eğlenceli olmasını sağlıyor. 

Big Thunder Altın Madeni: Gold Hill Lode olarak da bilinen Big Thunder Altın Madeni, 1892'de Keystone, Güney Dakota yakınlarında iki Alman göçmen tarafından keşfedilen bir altın madenidir. Maden, ziyaretçilerin altın madenciliği döneminin macerasını yeniden yaşamalarını sağlayan bir müzeye haline getirildi. Müze, bir 1895 altın değirmeninin kopyasını, madende bulunan kaya türlerini, bölgeye özgü yapıları ve döneme ait birçok eseri içermektedir. Müze, ziyaretçilerin kendi elleriyle altın arayabilecekleri ve topraktan altın tozu süzebilecekleri birçok farklı tur sunuyor. Müze içerisinde bir restoran ve hediyelik eşya dükkanı da bulunmaktadır. 

National Presidental Balmumu Müzesi: Ulusal Başkanlık Balmumu Müzesi, ABD başkanlarının gerçek boyutlu balmumu kopyalarının bir sergisidir. Müze, Rushmore Dağı'nın yakınında, Keystone, Güney Dakota'da yer almaktadır. 100'den fazla gerçeğe yakın balmumu figürü bulunur ve bunlar 45 ABD başkanının hepsini içerir. Aynı zamanda her biri ABD tarihindeki ikonik tarihi anları canlandırır. Sesli rehber müze içerisindeki turunuz boyunca önünde durduğunuz sahneleri size anlatır. 

Eğer Güney Dakota eyaletinde Work and Travel öğrencisi olmak istiyorsanız, CAMPUSEDU danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Formu

 
#
Tamam