CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Eski Work and Travel Katılımcısından 3 Tavsiye

Eski Work and Travel Katılımcısından 3 Tavsiye

Eski Work and Travel Katılımcısından 3 Tavsiye

Eski bir katılımcı olarak Work and Travel programı ile 3-4 ayını Amerika’da geçirmek isteyen öğrencilere küçük tavsiyelerim var. Küçük dediğime bakmayın küçük ama uyguladığınız zaman çok etkili 3 tavsiye:

İlk tavsiyem Work and Travel programının uzunca bir kısmının WORK olduğunu iyice kavramanız olacaktır. Work and Travel programının başlamasıyla beraber sizler de seçtiğiniz işlerde çalışmaya başlıyorsunuz ve bu çalışma kısmı bazen zorlayıcı olabiliyor. Özellikle de job offerını iyice okumadan işi kabul etmiş olan öğrenciler için.

İkinci olarak olumsuzluklara, aksiliklere ve hastalıklara hazırlıklı olmak adına yanınızda fazladan bir miktar para bulundurmanızı şiddetle tavsiye ederim. Bu sene Work and Travel katılımcılarımızın karşılaştıkları örneklerden birkaçını sıralamak gerekirse; gözlüğünüz kırılabiliyor, telefonunuz bozulabiliyor, telefonlar suya düşebiliyor özellikle de lifeguardsanız veya valiziniz kaybolabilir daha kötüsü çalınabiliyor, pasaportunuzu çamaşır makinesinde yıkayabiliyorsunuz, uçağınızı kaçırabilirsiniz.

Son olarak ise Amerika’ya gitmeden önce çalışacağınız işi, konaklayacağınız evi ve ortalama olarak 3 ayınızı geçireceğiniz bölgeyi iyice araştırmak olacaktır. Böylece Amerika’ya gittiğinizde karşılaşacaklarınıza olabildiğince hazırlıklı olursunuz. Burada sizlere rehber olacak nitelikteki en yararlı kaynak sponsor firma tarafından iletilen job offerınızdır.

Eğer siz de Work and Travel öğrencisi olmak istiyorsanız, CAMPUSEDU danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir; Work and Travel Programına Katılım Şartları

Yorum Formu

 
#
Tamam