CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Bir Aylık Travel Sürecinde Kaç Eyalet Gezebilirim?

Bir Aylık Travel Sürecinde Kaç Eyalet Gezebilirim?

 

                      BİR AYLIK TRAVEL SÜRECİNDE KAÇ EYALET GEZEBİLİRİM?

Work and Travel programının ''travel'' süreci genel hatlarıyla önceden tahmin edebileceğiniz ve planlayabileceğiniz bir süreç olduğu için öncesinde program yapmaya başlamanız sizin için en hesaplı ve en risksiz yöntem olacaktır. Peki bu süreçte nelere dikkat ederek gezdiğim yer sayısını arttırabilirim? Detaylı olarak inceleyelim.

Öncelikle Work and Travel programının çalışma aşamasında nereleri gezmek istediğinize aşağı yukarı karar verirseniz büyük ölçüde işinizi kolaylaştırmış olacaksınız. Çünkü bu sayede buna göre birikim yapabilir, eğer harcamalarınızın fazla olduğunu düşünüyorsanız bir ölçüde kısabilir veya pay check’inizin yetmeyeceğini düşünüyorsanız ikinci hatta üçüncü bir iş aramaya başlayabilirsiniz. Başladığınız zaman göreceksiniz ki seyahat etmek hiç de ucuz olmayacak.  Fakat mümkün mertebe en ucuz hale getirmek de sizin elinizde.

Listeleme aşamasında gitmek istediğiniz eyaletler, şehirler, özel yapılar ve yerleri not alıp internetten küçük bir araştırmayla oraya en kolay ve en ucuz yolla nasıl gideceğiniz bilgisini edinebilirsiniz. Bu sayede elinizde kalan parayla konaklama standartlarınızı düşürebilir veya yükseltebilirsiniz.

Araba kiralamak Work and Travel programının travel sürecinde hayat kurtarıcı bir seçenek olabiliyor çünkü bilindiği gibi ABD’de benzin epey ucuz. Evet, kocaman bir ülke olduğu için iki şehir arasında bile çok uzun süre araba kullanmak gerekebiliyor ama uçağa binerek harcayacağınız para ve zamanı araba kullanarak yarıya indirebilirsiniz. Ayrıca arkadaşlarınızla paylaşacağınız bu bütçe sizi ciddi anlamda komik bir rakama ABD’yi dolaştırabilir. Hatta Work and Travel programının travel süresi boyunca arabada uyuyarak konaklama ücretinden yırtmak bile mümkün. Bu elbette herkesin izlemek isteyeceği yol olmak zorunda değil fakat “Neden olmasın?” diye düşünen Work and Travel katılımcıları olacaktır.

Tüm bu detaylara özen gösterildiği sürece 1 aylık travel sürecinde 15-20 eyalet ve/veya şehri gezmek rahatlıkla mümkün. Genç yaşta Amerika’yı görebilecek sayılı şanslılar olarak neden her yeri gezmeyelim ki? 

Yorum Formu

 
#
Tamam