CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Arkadaş Grubuyla Work and Travel Yapmanın Avantajı ve Dezavantajı

Arkadaş Grubuyla Work and Travel Yapmanın Avantajı ve Dezavantajı

Arkadaş Grubuyla Work and Travel Yapmanın Avantajı ve Dezavantajı


Work and travel programına katılan birçok öğrenci yalnız kalmamak için mutlaka arkadaşlarını ikna ederek programa katılıyor. Ancak bu durumun hem avantajları hem de dezavantajları vardır.

Öncelikle kalabalık arkadaş gruplarını kabul edebilecek işveren sayısı daha az ve genellikle Türkiye’den çok sayıda öğrenci alan işverenler oluyor. Bu yüzden giden öğrencilerin unutmaması gereken en önemli şey gittikleri yerde kendileri dışında da Türk öğrencilerin olacağıdır. Daha sonra Türk yoğunluğundan şikayet etseler bile maalesef bir çözümü olmuyor.

Kalabalık arkadaş grupları özellikle de yakın arkadaşlarsa başka öğrencilere ihtiyaç duymadan eğlencenin dibine vurabilmektedir. Yeni bir insana kendilerini tanıtmadan güvenli sularda yüzmek tabi ki herkes için iyi bir şey. Ancak bu durumda da unutmamak gereken şey İngilizcenin ne kadar ilerlemeyeceğidir. Yıllar içinde en büyük gözlemimiz bu diyebiliriz. İngilizce konuşmak zorunda kalmadığınız sürece ilerlemiyor.

Arkadaşlarınızla gidiyorsunuz ve travel ekibiniz belli! En büyük avantajlardan biri bu diyebiliriz. Bu şekilde katılan gruplar daha Türkiye’den ayrılmadan bile travel planı yapabiliyor. Böylece Amerika’da kazandıkları ilk pay checkten itibaren travel planı için kenara para koyabilirler. Önceden planlanan otellerde de daha ucuza rezervasyon yaptırma şansları olur.

Tüm bu olumlu olumsuz durumlardan sonra öğrenciler unutmamalıdır ki insanlar birbirlerini yolda tanırlar. Baştan çok güzel yapılan planlar olabilir ancak bazen evdeki hesap çarşıya uymaz. O yüzden bu gruplara tavsiyem birbirlerine gerçekten güveniyorlarsa birlikte programa katılmalarıdır.

Eğer siz de Work and Travel öğrencisi olmak istiyorsanız CAMPUSEDU danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi çekebilir; Büyük Şehirlerde Work and Travel Yapmak Mümkün Mü?

Yorum Formu

 
#
Tamam