CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

Amerikan Kültürü Hakkında Bunları Biliyor Musunuz ?

Amerikan Kültürü Hakkında Bunları Biliyor Musunuz ?

AMERİKAN KÜLTÜRÜ HAKKINDA BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ ?                                            

 Amerika’da alkol alımında ve alkollü eğlence mekanlarına girişte yaş sınırı vardır. 21 yaşın altındaysanız Amerika’da alkol alamazsınız. 21 yaşın üstündeyseniz ve alkol alıyorsanız sizden pasaportunuzu isteyip doğum tarihinizi kontrol edebilirler. Ayrıca araba kiralamanın yaş sınırı da 21’dir.

Amerika’da elektrik 110 volttur, Türkiye’de 220 volttur. Ayrıca priz girişleri de bizimkilerden farklıdır. Bu yüzden Amerika’ya giderken yanınızda priz dönüştürücü götürmeniz gerekir.

Amerika’da herkes tüm kurallara uyarlar özellikle de trafik kurallarına herkes çok dikkat eder. Sizlerin de kurallara saygı göstermenizi beklerler. Ayrıca Amerikalılar çok dakiktirler. Sizin işe 08.00’da başlamanızı isterlerse işe 08.00’da başlamanız gerekir 08.01 bile değil. Amerika “Özgürlükler Ülkesi” olduğu kadar “Kurallar Ülkesi”dir.

Amerika’da sigara içmenin yasak olduğu yerler vardır. Bu alanlarda sigara içerseniz eğer cezasını ödemek durumunda kalırsınız.

Amerika’da kullanılan ölçü birimleri bizim kullandıklarımızdan farklıdır. Örneğin;

1 inç=2,54 cm

1 mil=1,609 km

1 pound=0,4563 kg

1 galon=3,785 lt

Amerikalılar gülmeyi, gülen insanı severler, sıcakkanlı ve rahattırlar. Hiç tanımadığınız insanlar size yolda yürürken selam verebilirler.

Amerika’da 4 farklı zaman dilimi ( time zone ) vardır. Her zaman diliminin de Türkiye ile olan saat farkı farklıdır.

Amerikalılar yanlarında İngilizce’den başka bir dil konuşulmasını sevmezler. Eğer Amerikalıların yanında Türkçe konuşursanız, bu kişiler sizin onlar hakkında konuştuğunuzu düşünebilir ve bu durumdan rahatsız olabilirler.

Amerikalılar herhangi bir sorunları olduğunda açıkça ifade ederler. Bize bu olay biraz garip gelse de aslına özellikle de iş yerinizde işinize yarayacak bir durumdur. Sorunu öğrenip en kısa zamanda düzeltebilirsiniz. Amerikalılarla iletişiminizin iyi olmasını istiyorsanız sizin de açık sözlü ve dürüst olmanız gerekmektedir.

Amerikalılar selamlaşırken çok fazla fiziksel temasta bulunmaz genellikle sadece tokalaşırlar. Sizin de fiziksel temastan uzak durmanızı beklerler özellikle de çocukları söz konusu ise. Bizde olduğu gibi sokakta gördüğünüz tanımadığınız çocuğu mıncıklayamazsınız orada.

Amerika’da ürünlerin fiyatına kasada vergi eklenir. Vergi oranı aldığınız ürüne ve yaşadığınız eyalete göre değişir. Örneğin doğudaki eyaletlerin vergileri batıya oranla daha yüksektir.

Amerikalılar koku konusunda hassastırlar. Onlar için temizlik güzel kokmaktır. Güzel koku kişisel olarak da çevre açısından da geçerlidir.

Anlamadığınız ya da duyamadığınız bir şey olduğunda bizdeki gibi düşünüp “ne?” diye sormanız tatsız karşılanabilir, onlar için “what?” demek pek de kibar bir şey değildir.

Yorum Formu

 
#
Tamam