CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE
CampusEdu Slider

Avusturya Öğrenci Vizesi

Avusturya Öğrenci Vizesi

 Avusturya’da, üniversite öğrenimi yada dil okulu için, uzun süre kalacak öğrencilerinAufenthaltserlaubnis für Studierende” isimli bir vize almaları gerekmektedir. 

Öğrenci, üniversite kabul belgesi (Zulassungsbescheid) ve diğer kriterlere uygun biçimde tanzim edilmiş evrakların tümüyle, Türkiye’deki Avusturya konsolosluklarına başvuru yapabilir.  

Üniversite kabul belgesinn yanında konsolosluğun vize başvurusu için istediği diğer evraklar şunlardır: 

  • doldurulmuş başvuru formu,
  • pasaport ve noter tasdikli pasaport tercümesi,
  • noter tasdikli ikametgah tercümesi,
  • noter tasdikli nüfus cüzdanı sureti tercümesi,
  • noter tasdikli aktüel sabıka kaydı,
  • Avusturya`da kalacağınız yurdun kabul belgesi yada evin kira kontratı ve yanında kalacağınız kişiden alacağınız davet/kefalet mektubu,
  • bir adet aktüel vesikalık fotoğraf,
  • sağlık muayenesi raporu (muayene için konsolosluktan özel belge verilecektir),
  • finansal imkanlarınızı gösteren belgeler (başvuru esnasında hesabınızda 6.550.- Euro gözükmesi gerekmektedir)
  • 3 aylık seyahat sigortası,
  • ve emniyet müdürlüğünden temin edebileceğiniz ilk defa pasaport aldığına dair bir tasdik. 

 Prosedür/Protokol somut olarak şöyle işlemektedir: Öğrencilerimize ilk etapta 4 aylıkAvusturya`ya giriş icin geçici vize verilmektedir. Bu vize ile giriş yapan öğrenci Avusturya’daki nihai ikametine yerleşip, üniversite ve Almanca hazırlık kursu kayıtlarını yaptırıp, öğrenci sigortasını aktif hale gecirdikten sonra, ilgili birimden daha önceden hazırlanmış olan 1 yıllık Schengen vizesini almaktadır. Sonraki yıllardaki vize uzatımı sürekli birer yıllık periyotlarla olmaktadır.

 Dikkat edilmesi gereken nokta Avusturya`ya turist vizesiyle giriş yapılmaması gerektiğidir. Çünki bu vize türünün uzatılması mümkün değildir. Sanat ve konservatuar okullarına kabul sürecinde yetenek sınavına katılmak üzere Avusturya`ya gelen öğrenciler bu kısıtlamanın dışında tutulurlar.

 Avusturya’ya öğrenim amaçlı giderken aile bireylerinizi de yanınıza almanız mümkündür. Ancak bu durumda herkesin kendi adına vize çıkartması gerekmektedir. Ayrıca, ailenin Avusturya’daki yaşam ve diğer giderlerinin finansmanın hazır olduğu belgelerle kanıtlanmalıdır. 

Ögrenci vizesi icin yalnızca Avusturya Başkonsolosluğu’nun vize bölümünden temin edebileceğiniz spesifik bir mevcuttur. Bu formu alarak eksiksiz doldurmanız ve başvuru esnasında başkonsol başvuru formu osluğa teslim etmeniz gerekmektedir. 

 Ankara Konsolosluğu 2005 yıllından itibaren randevu sistemine geçmiştir. Ögrencilerimiz daha önceki yıllarda olduğu gibi konsolosluğa evrakları teslim edebilmek için günlerce sırada beklememektedirler. Bunun için bulunduğunuz yerdeki herhangi bir İş Bankası Şubesine gidip 29,-TL yatırmanız ve bir şifre almanız gerekmektedir. İş Bankasından alacağınız bu şifre ile bir sonraki iş günü Avusturya Konsolosluğunu arayıp başvuru için randevunuzu alabilirsiniz. 

İstanbul Konsolosluğu içinde 2008 tarihinden itibaren bu uygulama geçerlik kazanmıştır.  

Belirtilmesi gereken bir diğer önemli nokta vize alma sürenizle alakalıdır.
Konsolosluk bu konuda 01.01.2006 tarihinden itibaren yeni yasa uygulaması ile, başvurudan sonra sizden temin ettiği belgeleri Avusturyada ikamet edeceginiz belediyeye göndermektedir ve belediye yapacaği evrak incelemesi ve kalacağınız ikametin doğruluğu, kalınabilirliği ile ilgili araştırmasından sonra belediyenin yoğunluğuna göre biçimlenen bir zaman diliminde konsolosluğun istemiş olduğu evraklara ek olarak evrak isteyebilmektedir. Evraklarınızın Viyana’ya gelmesi ve buradaki işlemler belirli bir zamansal süreci gerektirmektedir. Viyana için bu süreç ortalama 4-12 haftadır.  

Bu süreçte karşınıza çıkacak sorunlar ve ihtiyacınız olan rehberlik için direk  büromuzu  arayabilirsiniz. 

Schengen Vizesi 

Schengen vizesi olarak adlandırılan vize türü ile Schengen anlasmasına dahil tüm ülkelere serbestce seyahat etmek mümkündür. 14.06.1985 yılında Almanya, Fransa, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda arasında Lüksemburg /Schengen`de yapılan anlaşma gereği uygulanmaya başlanmıştır. 

Günümüzde 15 ülkeye yükselen üye sayısının yakın zamanda Avrupa Birliğine yeni katılan ülkelerinde bu anlaşmaya iştirak etmesiyle artması bekleniyor. 

Schengen anlasmasına dahil ülkeler şunlardır.Avusturya, Almanya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İzlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Norveç, Portekiz, Estonya, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Slovakya, Slovenya, Cek, Macaristan ve Yunanistan`dır. 

Bu ülkelerin birinde sürekli ikamet için istenilen vizeler dışındaki amaçlarla (örneğin turistik, öğrenim, ticari… amaçlı) yapılan vize başvurularında Schengen vizesi verilmektedir. Yani Avusturya için alacağınız vizeyle yukarıda adı geçen ülkelere vizesiz giriş-çıkış yapabilir ve o ülkelerde rahatca seyahat edebilirsiniz. 

Vize etiketinin üzerinde belirtilen süre Schengen ülkeleri içersinde kalınabilecek azami süreyi gösterir. 

Avusturya Konsolosluğu Adres Bilgileri:

İstanbul Avusturya Konsolosluğu
Köybaşı cad. No. 46

34464 Yeniköy, İstanbul

Tel: 0212- 262 93 15
E-Mail: [email protected]

 

Ankara Avusturya Konsolosluğu

Atatürk Bulvarı No:189

Kavaklıdere – Ankara

Tel: 0312- 4195223 – 24
E-Mail: [email protected]

Canlı DestekÇEVRİM DIŞI

- Size nasıl yardımcı olabilirim?

Konuşmaya Katıl

 
#
Tamam